Idee van Marique aan de muur ontstond per toeval

Onze eerste vakantie in Ijsland. We wilden persé in de winter naar Ijsland omdat we dan kans hadden om het noorderlicht te gaan zien. Deze dag van de reis was het slecht weer, maar ik wilde hoe dan ook naar het “ijsbergenmeer”. Maar dat zou minimaal 4,5 uur rijden zijn. Maar had dat in mijn hoofd dus we gingen toch. Het was niets dan regen en we werden gek van het gepiep van de ruitenwisser. Een hele lange, saaie en vlakke route. Tot we langs deze berg op kwamen, de Kirkjufell. Kirkjufell is een 463 meter hoge berg aan de noordkust van het Snæfellsnes-schiereiland van IJsland. We reden er langs op en eigenlijk waren we al zo’n beetje voorbij. Ik kijk om en roep tegen mijn man. Stoppen! Ik zie een spiegeling. Ik had die dag nog geen foto gemaakt en zag mijn kans. We stopten en ik maakte enkele foto’s. Mijn man wil al weer gaan, maar ik wilde wachten want ik zag dat er een gaatje in de wolken kwam. En toen dat gebeurde schoot ik deze foto. Door het licht dat op de sneeuw op de top valt kwam er diepte in deze foto.

Ik werd zelf heel erg blij met deze foto. Gewoon omdat er een verhaal achter zit. Míjn verhaal. Bij thuiskomst besloot ik deze foto eens op de community pagina van Columbus Magazine, een reizigersmagazine waar we op de vakantiebeurs voor het eerst kennis mee maakte.

Kort daarna kreeg ik een mailtje van Columbus Magazine of ik even terug wilde bellen. Daar kreeg ik de vraag wanneer ik langs wilde komen om mijn gewonnen prijs op de halen. Ik was helemaal overrompeld. Maar was wel vereerd en zo ging ik een week daarna naar Hoofddorp waar ik onder het genot van een kopje koffie met taart mijn gewonnen prijs kreeg.

Het ging me niet om de prijs, want ik was me er niet van bewust toen ik de foto online zette dat ik met een wedstrijd mee deed. Maar vond het zo leuk dat mensen iets in mijn foto zagen dat ik me bedacht dat ik wel meer foto’s had van reizen of gewoon van dichterbij die men misschien wel aan hun eigen muur zouden willen. En zo heb ik nu een selectie gemaakt van foto’s waar ik trots op ben en die best wel bij iemand aan de muur zou mogen.

Het is en blijft een favoriet van mij.

Scroll to Top