FAQ - Veel gestelde vragen

Leuk dat jullie enthousiast zijn! Stuur me een mail of bel me. Ik kijk of de gewenste datum nog beschikbaar is. Zo ja, dan plannen we direct een kennismakingsgesprek.

Ik ben minimaal zes uur aanwezig. Dit aantal uren is nodig om jullie dag goed te kunnen vastleggen. Langer kan ook; we bespreken jullie wensen tijdens ons kennismakingsgesprek. 

Daarvoor is geen vast aantal. De reden: iedere bruiloft is anders. Maar jullie mogen zeker rekenen op circa 250-300 foto's. Ruimschoots genoeg voor een mooi overzicht van jullie dag! De foto's ontvangen jullie digitaal.

Nee. De foto's die jullie ontvangen, zijn een zorgvuldig gemaakte selectie. Dat betekent dat jullie alleen de foto's ontvangen die technisch goed zijn en waarop alle aanwezigen waardig geportretteerd zijn. Dichte ogen, open monden of ongemakkelijke poses? Die zal ik jullie besparen!

Het is belangrijk om in alle rust foto's te kunnen maken. Voor een mooi resultaat, waarin we ook tijd maken om te ontspannen, is het advies 2,5 uur. Houd bij de planning van je dag ook rekening met reistijden.

Kies vooral een locatie waar jullie je lekker voelen, en die voor jullie een bijzondere betekenis heeft. Je hebt niet altijd heel veel omgeving nodig voor mooie foto's: een oude muur of een karakteristiek gebouw kan al genoeg zijn. Uiteraard ken ik veel mooie fotolocaties vanuit eerdere reportages en shoots. Ik kan jullie dus prima adviseren.

We zorgen altijd voor een plan B: een binnenlocatie. Dat kan een oude fabriek zijn, of een romantisch kasteel. Maar ook een sfeervol kapelletje of de dinerlocatie zijn uitstekende alternatieven. En denk ook eens aan het moment waar jullie elkaar ontmoet hebben!

Ik fotografeer overal waar je maar wilt: in heel Nederland en ik het buitenland. Ik vraag jullie wel om de kosten voor de reis en het verblijf te vergoeden.

Ik werk snel! Al na enkele dagen ontvangen jullie een sneak preview: enkele mooie foto's om alvast een indruk te krijgen. Binnen 8-10 weken ontvangen jullie een digitale preview van jullie trouwalbum (in het hoogseizoen kan het iets langer duren). Ik verwerk jullie op- en aanmerkingen. Geven jullie akkoord op het album? Dan start de productie. Jullie album is er dan bijna!

Kiezen jullie voor alleen de trouwfoto's (geen trouwalbum)? Dan ontvangen jullie de foto's binnen 4-6 weken (digitaal).

Het is nog nooit voorgekomen, maar in theorie zou het kunnen. Maar geen zorgen: dan staat er altijd een professionele back-up klaar. De kosten voor het inhuren komen uiteraard voor mijn rekening. En de kwaliteit: daaraan doen we geen concessies. Uiteraard zorg ik zelf voor het nabewerken van de foto's en het ontwerp/de productie van jullie trouwalbum.

Jazeker. Soms is het handig om een tweede fotograaf in te zetten. Dit omdat je dan bijvoorbeeld het aankleden van jullie allebei kunt fotograferen. Er staat desgewenst altijd een tweede, extra bruidsfotograaf voor jullie klaar, die qua stijl perfect aansluit bij jullie wensen.

Wat leuk dat je het vraagt! Graag, maar ik hoef niet per se aan te sluiten bij jullie gasten. Een bordje eten op een rustig plekje is voor mij genoeg om de batterij weer helemaal op te laden.

Marique krabbel geel

Wat wil je nog meer weten?

Zijn toch nog niet alle vragen beantwoord? Neem gerust contact met me op. Jullie dag zal heel mooi worden, maar het is ook belangrijk dat dat goed vastgelegd wordt. Ik hoor en zie jullie graag.

Sjoerd & Ilona_bruidsreportage-49

Ik wil nog wel meer weten

Scroll to Top