Bruidsfotograaf in Brabant?

Als bruidsfotograaf in Brabant ben ik voornamelijk werkzaam in Zuid-Oost Brabant. O.a. in de gebieden Grave, Schaijk, Uden, Mill, Oss, den Bosch, Eindhoven, Helmond en Cuijk. Staat jullie trouwlocatie er niet tussen? Laat me dan weten op welke mooie locatie in Brabant jullie gaan trouwen. Ik ontmoet jullie graag!

Hoe ga ik als bruidsfotograaf in Brabant te werk?

Spontane foto's zijn de mooiste foto's. Als bruidsfotograaf in Brabant leg ik jullie vast hoe jullie écht zijn. De mooie momenten die jullie samen hebben, jullie samen voor het altaar, en juist wat er omheen gebeurt. Daar wil ik echt iets speciaals van maken. Vaak krijg ik te horen dat mijn foto's zo los en open zijn. Dat ze spontaan zijn. Het gaat mij echt niet alleen om de meest perfecte foto, maar het gaat over emotie. Juist die mooie grote lach en vangen hoe jullie echt zijn.

Een bruidsfotograaf in Brabant mét persoonlijke benadering

Jullie zijn dus op zoek naar bruidsfotograaf in Brabant. En nu? Zorg er altijd voor dat je een goede klik hebt met de fotograaf. Waar jullie een fijn gevoel bij hebben en jezelf kan zijn. We gaan vooraf in gesprek, bij voorkeur in je eigen omgeving. Voor mij ook fijn, omdat je in een thuisomgeving meer jezelf bent dan in een vreemde fotostudio.

Vóór de ceremonie en bruidsreportage

op deze foto zie je een man met een blauw pak kijkend in een spiegel

Het fotograferen begint al in de ochtend. Het koffiemomentje met ouders, haren doen, make-up. De fijne momentjes. De vader die zijn dochter voor het eerst ziet in de jurk, de emoties die erbij komen. Prachtig! Meestal is dat thuis, maar sommige stellen kiezen er ook voor om een mooie aankleedlocatie te hebben. Een kasteeltje bijvoorbeeld. Vaak hebben deze locaties aparte ruimtes voor de bruid en bruidegom. Het is vaak niet gebruikelijk om de bruidegom te fotograferen tijdens het klaarmaken. Maar in het gesprek vooraf begin ik er meestal zelf over. Ik vind dat de dag niet alleen om de bruid moet draaien, maar zeker ook om de bruidegom.

Het moment voordat de ceremonie begint, is eigenlijk gewoon een heel fijn moment. Soms vraagt het koppel of ik pas bij de ceremonie wil komen, maar ik wil er juist bij de momenten ervóór zijn. Veel persoonlijker. Jullie kunnen dan ook alvast wennen aan de aanwezigheid van de bruidsfotograaf. Op het moment dat het dan écht belangrijk wordt, hebben jullie vaak niet meer in de gaten dat de fotograaf erbij is. Dat is fijn voor jullie, maar ook voor mij, ik "vang" jullie emoties dan op de mooiste manier. Het is prachtig om de perfecte bruidsreportage te maken, maar een stukje emotie vastleggen, is wat jullie foto's zo speciaal maken.

Naast de mooie momenten tijdens het klaarmaken neem ik vóór de ceremonie ook een moment voor de bruidsreportage. Haren en make-up zitten dan nog mooi en de jurk helemaal kloppend. Een perfect moment dus! Voor jullie als bruidspaar is dit ook een mooi moment, omdat jullie elkaar op deze speciale dag voor het eerst zien. Samen een moment nemen, ontladen en dan aan de ceremonie beginnen.

"Ik wil mensen vangen hoe ze zijn en ze een goed gevoel geven. Natuurlijk de foto's maken die ze vragen, maar wel met een Marique sausje"

Uiteraard hebben jullie als stel zelf ideeën over waar en hoe jullie de bruidsreportage willen doen. Ik probeer hierin altijd met jullie mee te denken. Waar hebben jullie elkaar ontmoet? Wat is belangrijk voor jullie? Een foto in jullie favoriete park? Leuk! Als bruidsfotograaf in Brabant zoek ik hierin echt het mooiste sfeertje. Je hoeft niet speciaal de gehele boom te zien, of het mooie bruggetje. Een klein stukje van een object kan zoveel mooier zijn, dan wanneer jullie "wegvallen" in dat grote park. We bespreken dit altijd vooraf. Hebben jullie wensen? Ieder stel is anders, maar ik probeer altijd het allerbeste en mooiste van jullie en deze speciale dag vast te leggen.

Ook leuk... Even iets anders tijdens de bruidreportage: 

op deze foto zie je een vrouw met een boek vast waarop staat: hij is van mij. Op de achtergrond staat een man
  • Het bruidsboeket naar voren, of er ruikend aan. Scherp gesteld op het boeket
  • Een grapje verwerken. Bijvoorbeeld de bruid met een boek waarop staat: 'Hij is van mij'  
  • Samen uitgeteld, liggend op een bank, lekker los! 
  • Proosten met gegrafeerde glazen 
  • Op een met bloemen (zelfde als uit jullie bruidsboeket) versierde schommel
  • Met gekke laarzen in een plas water 
  • Paraplu in hartvorm (als het dat toch regent)

Tijdens de ceremonie

Afhankelijk van hoe jullie dag verloopt, probeer ik me bij de ceremonie altijd aan te passen. Ik vind het belangrijk dat jullie niet door hebben dat ik erbij ben. Ik wil jullie, en alle naasten niet het gevoel geven dat ik bovenop het allerbelangrijkste moment van jullie dag sta. Bijvoorbeeld bij het 'ja' woord of het uitdelen van de ringen. Met de juiste lens kan ik van een afstandje jullie mooiste momenten vastleggen, zonder dat jullie doorhebben dat ik erbij ben.

Na de ceremonie

Meestal volgt na de ceremonie foto's maken met de belangrijkste mensen om jullie heen. Bijvoorbeeld bij het feest, bij het aansnijden van de taart, of een openingsdans. Vooraf bespreken we jullie wensen. Vaak wordt gekozen om na deze momenten zelf met wegwerpcamera's, of Instaxcamera's te fotograferen.

Ook leuk: Iedereen heeft een mobiel met vaak een goede camera, zet er een printertje neer waarbij jullie gasten direct mobiele foto's kunnen printen!

op deze foto zie je twee mensen een bruidstaart aansnijden

"Als ik bezig ben, word ik enthousiast. Mensen gaan hier vaak in mee. En soms denk ik; misschien moet ik wat dimmen in mijn enthousiasme. Maar als ik ernaar vraag, zeggen mensen: ,"Nee. Dit vinden we juist fijn". Mensen moeten er alleen maar om lachen"

Als bruidsfotograaf in Brabant gebruik ik verschillende lenzen

Als bruidsfotograaf in Brabant gebruik ik op jullie trouwdag verschillende lenzen. Een 85mm lens met portretlens, een vaste lens, en een bokeh lens met een heel mooi scherpte/diepte effect, een D-lens voor de momentjes eromheen en een groothoeklens om op één foto veel vast te kunnen leggen. Ik loop sowieso altijd met twee camera's rond, maar soms wissel ik om een speciaal-effect foto te maken.
*Bokeh (Wikipedia voor een uitgebreide uitleg) Bij het maken van een foto met lichtjes op de achtergrond, worden de lichtjes dromerige bollen. Ook geeft de bokeh lens buiten een heel mooi effect. Bijvoorbeeld wanneer het licht door bladeren heen komt. Als je deze foto met een standaard lens maakt, dan is alles scherp. Met een bokeh lens komt juist het bruidspaar naar voren.

Wat lever ik als bruidsfotograaf in Brabant?

Dat kunnen veel foto's zijn. 400, 500, 600. Het gaat erom dat ik een verhaal vertel over jullie dag. Alles wat door mij is goedgekeurd, krijg je. Geen stuk afname of een pakket met een maximaal aantal foto's waarbij je meer moet bijkopen. Vaak wil familie ook nog even op de foto. Op een gegeven moment ben ik zoveel aan het fotograferen, dat is voor jullie als bruidspaar alleen maar vervelend als je dan moet gaan kiezen tussen foto's omdat je er maar een paar mag kiezen.

Ik ben een dagdeel of de gehele dag beschikbaar voor jullie. De afbeeldingen krijg je digitaal doorgestuurd met een formaat van maximaal A4, wil je een uitvergroting die groter is dan A4? Dat kan ook, maar ik vind het altijd fijn om de kwaliteit van een foto te waarborgen. Niets is zo vervelend als een uitvergroting van jullie mooiste foto tegenvalt. Ik druk hem zelf voor jullie af, dan weet ik ook zeker dat je de beste kwaliteit krijgt, en de foto niet verkleurt.

bruidsfotograaf in brabant_album danny en sabine

Voor jullie is het een groot voordeel dat ik niet alleen bruidsfotograaf in Brabant (en omstreken) ben, maar ook (grafisch) ontwerper, dus ik kan echt een totaalpakket leveren. Van trouwkaart tot boek. Tijdens het fotograferen zie ik ook al direct hoe een boek kan worden. Bijvoorbeeld of die specifieke foto beter liggend of staand genomen kan worden, of op welke plek een bepaalde foto mooi uitkomt.

 

Wil je meer weten over bruidsfotografie, of over wat ik voor jou kan betekenen qua ontwerpen? Neem dan contact met me op met onderstaand formulier. Ik vind het leuk om jullie te ontmoeten!

Ik wil meer weten over bruiloft/bruidsfotografie

Please enter your name.
Please enter a message.
Scroll to Top